Teadusraamatukogu: E, N 12–19, T, K, R 10–17 | Õpikeskus: E–R 10–17
Teadusraamatukogu: E, N 12–19, T, K, R 10–17
Õpikeskus: E–R 10–17

Rene Haljasmäe ja Tarrvi Laamanni juubelinäitus „50/50“

Kus? TLÜ Akadeemilise Raamatukogu 1. korruse galeriis (Rävala pst 10)
Millal? 18.09-11.10.2024

Rene Haljasmäe ja Tarrvi Laamann on kasvanud Nõmme mändide all ja lapsepõlvest saati sõbrad, Eesti Kunstiakadeemia kunstimagistrid ja rahvusvaheliselt tuntud loovisikud. Loomingulist koostööd alustasid kunstnikud aastal 2000, mil rahvusvahelisele köitenäitusele “Scripta manent II“ sai D. Kareva ja J. Kaplinski luulekogumikele loodud haruldane sisu ja vorm – kehatrükk suruti intiimselt sisulehtedele, kristallkaantesse vormusid käed ja nägu.

Tarrvi on oma hinge andnud puulõiketehnikale ja on ekspert selles vallas. Tema eesmärk on: „Kuidas saavutada minimaalse vahenditega maksimaalne tulemus?“ Ekspressiivse kunstnikuna on tema looming mitmekülgne, kirgas ja värviküllane. Rene seikleb vanaraamatus ja leiab inspiratsiooni ajaloolistest köidestruktuuridest, kasutades kaasaegseid materjale.

Käesoleval näitusel on kaks poolust. Ühest küljest eksponeeritakse aastakümnete jooksul ühistööna valminud ning rahvusvahelistele köitenäituskonkurssidele loodud unikaalseid köitekunstiobjekte. Teisalt – huviorbiidis on graafika taaskasutus uute köidete loomisel ning ksülograafia rakendamine kujutava- ja tarbekunsti piirimail.

Galerii seintel on eksponeeritud Tarrvi autoritehnikas 18 õlimaali lõuendil sarjast “Banaanivabariik”, mis valmisid Jamaical 2023. aastal.

Näitus on vaadeldav TLÜ Akadeemilise Raamatukogu galeriis kuni 11.10.2024.

Pressiteksti koostas ja näituse kujundas kuraator:
Rene Haljasmäe
rene.haljasmae@gmail.com
51900544

Tarrvi Laamann
www.instagram.com/tarrvi.laamann
Bashment FM
https://idaidaida.net/et/saated/bashment-fm
Jamaica
www.laamann.ee/jamaicareis

NB! Teadusraamatukogu Baltika ja 3. korruse lugemissaalis on samal ajal avatud näitus “Rene Haljasmäe köited”.